Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Elektrische deelauto

We onderzoeken of het haalbaar is om in een of meerdere dorpen in de Westhoek een elektrische deelauto te plaatsen. Een paar bewoners hebben al aangegeven dat ze belangstelling hebben. Maar de groep moet nog wat groter worden om dit echt te maken. Heb je belangstelling meld je dan met onderstaand formuliertje of kom naar het Energiecafé op 19 maart a.s. Zie agenda

Waarom een deelauto?

Staat jouw (tweede) auto een groot deel van de tijd stil en hik je elke keer aan tegen de kosten van onderhoud, afschrijving, verzekering en belasting? Wil je eigenlijk wel overstappen naar een elektrische auto, maar is de aanschafprijs nog te hoog? Westhoek Energiecoöperatie wil starten met deelauto’s in onze dorpen.

De deelauto rijdt volledig elektrisch

De deelauto is nieuw of zo goed als nieuw, is altijd elektrisch en het onderhoud wordt voor je geregeld. De actieradius is ongeveer 200-250 km. Na gebruik zet je de auto terug aan de laadpaal door simpel de stekker aan te sluiten. Ons idee is om de auto op een centrale plaats in het dorp te plaatsen, mits er voldoende belangstelling is (10 gebruikers), bijvoorbeeld te starten in Munnekeburen of Scherpenzeel.

Wat kost een deelauto per maand

Een deelauto staat in het dorp op loop- of fietsafstand van je huis. Met een app open je heel makkelijk de auto en rijdt weg. Je betaalt een basisbedrag van 25 euro per maand en daarnaast een klein bedrag per uur en per kilometer. Reserveren van de auto, rijden en afrekenen gaat allemaal automatisch, via de app.

AbonnementPrijs per kilometerPrijs per uur
25 euro per maand0,20 Euro2,50 Euro

Wij horen graag of je mee wilt doen!

Om te kunnen starten met een deelauto zijn er minimaal tien mensen nodig die er gebruik van willen maken. Daarom onderzoeken wij of er mensen zijn die dit eventueel willen. Geen enkele verplichting! Laat het ons weten door het formulier in te vullen.

Ik heb mogelijk interesse in een deelauto

Naam(Vereist)